Tiny Forest

Natuurvereniging IVN Nieuwegein-IJsselstein en omstreken wil een Tiny Forest planten in Galecop naast onze school. Zij willen met het Tiny Forest vooral schoolkinderen de waarde van natuur laten ervaren. Het Tiny Forest gaan wij adopteren en zullen wij regelmatig voor onze natuurlessen als buitenleslokaal gaan gebruiken. Wij zijn hier heel erg blij mee!

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid minibos ter grootte van een tennisbaan. Dit minibos is niet alleen bedoeld als een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. In het minibos komt een kleine plek om buitenlessen te kunnen geven en om even lekker te zitten. Kinderen leren daar over de natuur. Door de natuur dichterbij te brengen gaan zij deze onderzoeken, voelen en beleven. Wat is er mooier dan spelenderwijs leren en hen zo meer bewustzijn bij te brengen over de natuur.

Waarom in Nieuwegein?

Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. Nieuwegein is daarom enthousiast over Tiny Forests. We brengen natuur, duurzaamheid en educatie zo op een originele manier bij elkaar én het is een mooie samenwerking van buurtbewoners en scholen. Er zit alles in, bos, lucht, natuureducatie, blijheid!

Informatieavond 13 november

Op woensdagavond 13 november is er een informatiebijeenkomst voor inwoners en belangstellenden op onze school. Op deze avond wordt meer verteld over het Tiny Forest naast onze school, hoe het eruit komt te zien en wat je ermee kunt doen. Ook is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. De bijeenkomst is van 19:30 uur tot 21.00 uur.

Komt u ook?

Mail uw aanwezigheid door naar leendertjan.meijwaard@toonladdergalecop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *