De kop is eraf in de moestuin

Op donderdag 25 maart mochten de groepen 5 in de moestuin werken! Wat was dat leuk zeg! Onder begeleiding van vrijwilligers van Groen Doet Nieuwegein Goed, mochten de kinderen heerlijk zelf bezig zijn. Zo werd er een kweekkasje in elkaar gezet en tomaat, pompen en courgette gezaaid. Maar ook mochten ze tulpen rooien en vervolgens bundelen met een touwtje: als verrassing mee naar huis! Aardappels, spinazie, radijs en bieten werden gezaaid als echte profs! Geultjes graven, zaadjes/bollen erin en vervolgens bemesten. Een greep uit de reacties van de kinderen:
“Fijn om met planten te werken, dat doen we bijna nooit, interessant ook!”
“Lekker zeg die zachte grond! Nooit eerder gevoeld en ook nog nooit eerder zaadjes gepland.”
“Buitenles, joehoe!!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *